1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeo Enerji depolamalı GES için lisansa başvurdu

Yeo Enerji depolamalı GES için lisansa başvurdu

Yeo Teknoloji’nin bağlı ortaklığı Yeo Enerji Yatırımları AŞ, depolamalı güneş enerjisi santrali kurmak üzere EPDK’ya lisans başvurusunda bulundu.

Yeo Enerji depolamalı GES için lisansa başvurdu

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Yeo Enerji Yatırımları AŞ, 75 MW güneş santrali ve ilave 75 MWh kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak üzere lisansa başvurdu.

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ’nin bağlı ortaklığı Yeo Enerji Yatırımları AŞ, 2 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 75 MW gücünde güneş enerjisi üretim santrali ve 75 MWsaat (MWh) kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi ön lisansı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na başvuru yaptığını açıkladı. Bu başvuruyla birlikte Yeo Teknoloji’nin toplam ön lisans başvuru gücü güneş enerjisi üretim santrali için 403 MW, bataryalı elektrik depolama tesisi için 403 MWh olarak kaydedildi.

Yeo Enerji Yatırımları AŞ'nin daha önce 8 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 328 MW güneş enerjisi üretim santrali (GES) ve 328 MWh bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için yine EPDK’ya başvurmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler