1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yeo Teknoloji’den depolamalı GES lisans başvurusu

Yeo Teknoloji’den depolamalı GES lisans başvurusu

Yeo Teknoloji, 78 MW gücünde güneş enerjisi santrali ile 78 MWs gücünde bataryalı elektrik depolama tesisi için başvuru yaptı.

Yeo Teknoloji’den depolamalı GES lisans başvurusu

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji, 2 ayrı proje için 78 MW kapasiteli güneş santrali ve 78 MWs kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi için lisans talebinde bulundu.

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ, 2 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 78 MW gücünde güneş enerjisi üretim santrali (GES) ve 78 MWs kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi ön lisansı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yaptı.

Yeo Teknoloji, 21 Kasım 2022 tarihinde yüzde 100 bağlı ortaklığı Yeo Enerji Yatırımları AŞ'nin yeni yayınlanan depolama yönetmeliği kapsamında 6 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 250 MW gücünde güneş enerjisi üretim santrali (GES) ve bu tesislere bütünleşik 250 MWs kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için yine EPDK’ya ön lisans başvurusu yaptıklarını bildirmişti.

21 Kasım tarihindeki ve bugünkü başvuru ile birlikte şirketin, toplam ön lisans başvuru gücü GES için 328 MW, bataryalı elektrik depolama tesisi için de 328 MWs olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler