1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeo Teknoloji 100 MW depolamalı GES kuracak

Yeo Teknoloji 100 MW depolamalı GES kuracak

Yeo Teknoloji, 100 MW güneş enerjisi santrali ile 100 MWh kapasiteye sahip depolamalı GES kurmak üzere ön lisans başvurusu yaptı.

Yeo Teknoloji 100 MW depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Yeo Teknoloji, yeni bir depolamalı GES kurmak üzere lisans talebinde bulundu. Şirket yeni projeyle birlikte 503 MW’lık güneş enerjisi santrali kapasitesine ulaşmayı planlıyor.

Yeo Teknoloji Enerji ve Endüstri AŞ’nin yaptığı açıklamaya göre, 2 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 100 MW gücünde güneş enerjisi üretim santrali (GES) ve 100 MWh kapasiteli bataryalı elektrik depolama tesisi ön lisansı için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuru yaptı.

Geçtiğimiz ay Yeo Teknoloji, yüzde 100 bağlı ortaklığı Yeo Enerji Yatırımları AŞ'nin 10 ayrı depolamalı elektrik üretim tesisi projesi için toplamda 403 MW GES ve 403 MWh bataryalı elektrik depolama tesisi kurmak için ön lisans başvurusu yaptığını açıklamıştı.

İki ayrı başvuruyla birlikte şirketin toplam ön lisans başvuru gücü; GES için 503 MW, bataryalı elektrik depolama tesisi için 503 MWh olarak kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler