1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yerli enerji ekipmanına ihale şartnamesi desteği

Yerli enerji ekipmanına ihale şartnamesi desteği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji teknoloji ve ekipmanlarını desteklemek için ihale şartnamelerine yerli üretim şartı koyduklarını söyledi. 

Yerli enerji ekipmanına ihale şartnamesi desteği

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji teknoloji ve ekipmanlarını desteklemek için ihale şartnamelerine yerli üretim şartı koyduklarını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Smart Future World Expo etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın çok üretenin değil daha smart olanın ayakta kalacağı bir düzene doğru ilerlediğini söyledi. Yenilikçi düşünmenin, nitelikli insan gücünün önemine vurgu yapan Bakan Dönmez, “Son 16 yılda hükümet olarak KOBİ'lere ve Ar-Ge'ye verdiğimiz desteklerle değirmenler baraja, rüzgâr gülleri yenilenebilir enerjiye, uçurtmalar ise insansız hava araçlarına dönüştü. Böylelikle ülkemiz tükettiğinden fazlasını üreten, katma değerli teknoloji geliştirebilen konumuna doğru kararlı bir yürüyüşü başlatmış oldu” dedi. 

Tasarım, üretim ve markalaşmada yerlilik oranını her alanda en üst düzeye çıkarmak gerektiğini vurgulayan Bakan Fatih Dönmez, bakanlık olarak girişimcilerin başlattığı, geliştirdiği ve sonlandırdığı projeleri dinlemeye ve desteklemeye devam ettiklerini hatırlattı. Enerji teknoloji ve ekipmanlarında yerli üretimi desteklemek için ihale şartnamelerine muhakkak belli oranlarda yurt içi üretim maddesini eklediklerinin altını çizen Bakan Dönmez, “Enerji teknolojilerinde yerli üretim şartı arayarak, üretimi desteklemek, KOBİ'lerimize yeni Ar-Ge ve üretim alanları açmak, üniversite-sanayi iş birliğini teşvik etmek istiyoruz” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler