1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yerli petrol arama platformu yolda

Yerli petrol arama platformu yolda

Enerji Günlüğü - Tuzla'da inşa edilen yerli sismik araştırma gemisi Eylül-Ekim 2014'te arama faaliyetlerine başlayacak, yerli petrol arama platformu da...

Yerli petrol arama platformu yolda

Enerji Günlüğü - Tuzla'da inşa edilen yerli sismik araştırma gemisi Eylül-Ekim 2014'te arama faaliyetlerine başlayacak, yerli petrol arama platformu da yolda.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Barbaros Hayreddin Sismik Araştırma Gemisi’nin, üstlendiği fonksiyonun yanı sıra prestij açısından da önemli bir gemi olduğunun altını çizdi. "Bu gemi bugüne kadar bir dakika boş kalmadı. Bütün sismikleri ortaya çıkarttı" diyen Bakan Yıldız, Türkiye'nin bununla yetinmeyeceğini belirterek şunları ekledi:

"MTA'nın ihale ettiği ve tamamı yerli kaynaklarla üretilecek bir sismik arama gemimiz daha Tuzla'da inşa ediliyor. En geç Mart ayında denize inmiş olacak. Eylül-Ekim 2015'te tamamen denizlere açılıp görevini ifa edecek. Bu da yerli olması açısından son derece önemli."

Türkiye'nin petrol keşfedilmesi halinde, bunun yerli imkanlarla çıkarılması için de çaba sarfedileceğini ifade eden Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Yerli kaynaklarımızı kullanarak bir sondaj platformu da gerçekleştireceğiz. Biz bunların aviyonikleriyle, elektronik aksamıyla birlikte yerli olmasına son derece dikkat ediyoruz" diye konuştu.

Mehmet KARA


SHELL VE TP'DEN SONDAJA 300 MİLYON DOLAR


YILDIZ: 2014'TE 180 PETROL KUYUSU AÇTIK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler