1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılbaşında Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak

Yılbaşında Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak

Enerji Bakanlığı, 01 Ocak itibarıyla binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili alış, satış ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi ibrazının zorunlu olacağını hatırlatan bir uyarı yayınladı. 

Yılbaşında Enerji Kimlik Belgesi zorunlu olacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanlığı, 01 Ocak itibarıyla binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili alış, satış ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi ibrazının zorunlu olacağını hatırlatan bir uyarı yayınladı. 

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili her türlü işlemde, 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi isteneceğini hatırlatan bir açıklama yayınladı. 

01 OCAK’TAN İTİBAREN ZORUNLU
Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin 25. maddesinin 15. Fıkrası, “Binalar veya bağımsız bölümlere ilişkin alım, satım ve kiraya verme ile ilgili iş ve işlemlerde enerji kimlik belgesi düzenlenmiş olması şartı aranır” hükmünü getiriyor. Yönetmelik yayımlandığı tarihte bu hükmün 01 Ocak 2020 tarihine kadar uygulanmayacağını bildirmişti. 

Ocak ayının başından itibaren, binanın veya bağımsız bölümün satılması veya kiraya verilmesi safhasında mal sahibi, enerji kimlik belgesinin bir suretini alıcıya veya kiracıya vermek zorunda olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler