1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. “Yılmaz Elektrik battı” iddiası

“Yılmaz Elektrik battı” iddiası

Elektrik dağıtım şirketlerinin altyapı yapım işlerinde yüklenici olarak çalışan en büyük taahhüt şirketinin battığı ileri sürüldü.

“Yılmaz Elektrik battı” iddiası

Enerji Günlüğü - Elektrik piyasasında özellikle dağıtım şirketlerinin altyapı işlerinde yüklenici firma olarak çalışan, Yılmaz Elektrik ve İnşaat San. Tic. A.Ş.’nin konkordato ilan ederek battığı ileri sürüldü. 

30 yıldır faaliyet gösteren firma, 21 elektrik dağıtım bölgesinin tamamında, yatırımların yaklaşık 3’te 1’inin yapım işlerini üstleniyordu. 2 bin 500 civarında çalışanı olan Yılmaz Elektrik’in 2 milyar liralık iş bitirme kapasitesi olduğu ifade ediliyor. Şirketin,  Almanya’da aynı iş kolunda faaliyet gösteren bir iştiraki de bulunuyordu.

Yetkililerine ulaşılamayan Yılmaz Elektrik’ten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NAKİT AKIŞI İÇİN ZARARINA TEKLİF

Sektörden haber kaynakları, İnşaat maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle bir süredir ödeme güçlükleri yaşayan şirketin, geçen yıl nakit akışını devam ettirebilmek adına bazı ihaleleri maliyetinin altında teklifler vererek aldığını belirttiler. 

Yetkililerine ulaşılamayan firmanın alacaklarını ödeyemediği çok sayıda tedarikçi firma ve taşeronu da zor durumda bıraktığı, bunun piyasada iş yapan diğer müteahhit firmaları da olumsuz etkilediği kaydediliyor. 

Yılmaz Elektrik; Ayedaş, Toroslar, Enerjisa, Başkent Elektrik Dağıtım, Fırat Elektrik, Dicle Elektrik gibi enerji şirketlerinin alt yüklenicisi olarak kendi pazarında en büyük paya sahip firma olarak tanınıyordu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler