1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz Elektrik: Batmadık, işimizin başındayız

Yılmaz Elektrik: Batmadık, işimizin başındayız

Yılmaz Elektrik, teminat mektuplarını haksız şekilde nakde çeviren elektrik dağıtım şirketlerini suçladı. Konkordatoya başvurduklarını duyuran firma, borçlarını yapılandırarak sorunlarını çözeceğini duyurdu.

Yılmaz Elektrik: Batmadık, işimizin başındayız

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlerde battığı ileri sürülen taahhüt şirketi Yılmaz Elektrik, sessizliğini bozarak açıklama yaptı. 2021 yılında emtia fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle maliyetlerinin yükseldiğini, iş yaptığı firmalara yaptıkları fiyat farkı taleplerinin ise kabul edilmediğini ifade eden Yılmaz Elektrik, buna rağmen taahhütlerini yerine getirerek çalışma sahalarından çekilmediğini kaydetti. 

Tüm bu sorunların üzerine hak edişlerinin ödenmemesi nedeniyle nakit akışlarında sorun yaşandığını kabul eden firma, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin başlattığı ve sonrasında bazı elektrik dağıtım şirketlerinin hukuka aykırı olarak teminat mektuplarını nakde çevirdiklerini ileri sürdü. Yılmaz Elektrik, mağduriyet oluşmaması adına konkordato müessesesine başvurduklarını açıkladı. 

Şirketin battığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyuran Yılmaz Elektrik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

“Konkordato ilanı kanunen tanınmış bir hak olup Yılmaz Elektrik’in iflas ettiği yada battığı anlamına gelmemektedir. Borçlarımızı yeniden yapılandırarak, şirketimizin tecrübesi, iş gücü kalitesi ve kapasitesiyle eskisinden daha güçlü bir şekilde bu süreçten çıkacağımızı; çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve tedarikçilerimizin mağduriyetlerini büyütmeden, sıkıntılarına çözüm bulacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” 

 

ye.jpeg

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler