1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yılmaz: Vadeli elektrik pazarı yakında devrede

Yılmaz: Vadeli elektrik pazarı yakında devrede

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPİAŞ bünyesinde vadeli elektrik piyasasının yakında devreye gireceğini söyledi.

Yılmaz: Vadeli elektrik pazarı yakında devrede

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPİAŞ bünyesinde vadeli elektrik piyasasının yakında devreye gireceğini söyledi. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Sektörle ilgili düzenleme yaparken tepeden bakan bir kurum değiliz” dedi. Sektördeki oyuncularla arkadaşlık yaptıklarını anlatan Yılma “Hem de yoldan çıkan arkadaşları düzenleme ile yola sokuyoruz. Eğer biz empati yapamıyorsak düzenleme yapamayız. Bazen şunu da diyoruz siz yola gelmezseniz biz yola getirmesini de biliriz diyoruz. Bu kadarı da olsun” ifadelerini kullandı. 

HARCINDA ADALET OLMAYAN PİYASA ÇÜRÜKTÜR

Sektördeki oyunculara “Siz mümkün olduğu kadar kendi problemlerinizi çözün diyoruz” diyen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şöyle devam etti: 

“Bir araya geldiğimizde bazı ağlamalar oluyor. Biz de onları bir şekilde durdurmamız lazım. Bayi kâr marjı paylaşımı konusunda bir takım anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Biz geçen hafta 45’e 55 paylaşılması ve sözleşmelerini bu şekilde yapmaları konusunda bir karar aldık. Önce bizi eleştiriyorsunuz ama sonra da kararlarımızın ne kadar isabetli olduğunu görüp gelip bizi tebrik ediyorsunuz diyorum sektöre. Harcında adalet olmayan bir piyasa çürüktür ve en ufak bir sarsıntıda da yıkılır. İlk hakem bizim vicdanımızdır.” 

“MÜŞTERİ MEMNUNSA DAHA ÇOK KAZANIRSIN”

Türkiye’nin elektrik sektöründe yeni bir sürece doğru ilerlediğini belirten EPPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şunları söyledi:
“Hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik bir süreç. Dolayısıyla tüketicinin de kazandığı, memnun olduğu bir yöne doğru gidiyoruz. Müşteri senden memnunsa daha çok kazanacaksın. Memnun değilse kazanmayacaksın. Elektrik dağıtım sektöründe 20 milyara yakın bir yatırım yaptılar. Akıllı sayaç ve teknolojik gelişmeye yönelik bir takım adımlarla tüketici memnuniyeti sağlamalıyız. Bunu da elbirliğiyle başaracağız inşallah.” 

VADELİ ELEKTRİK PİYASASI KURULUYOR

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) çok ciddi noktalara geldiğini ifade eden Mustafa Yılmaz, “Patenti kendisine ait bir vadeli elektrik piyasası kuruyorlar. Yani kısa süre sonra vadeli elektrik alınıp satılabilecek” bilgisini paylaştı. EPİAŞ’ın önemli başarılara imza attığını belirten EPDK Başkanı Yılmaz “Başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve gelecekte de daha iyi işler yapacağını düşünüyorum” dedi.  

DOMATES ÜRETİCİSİ DE ENERJİ ÜRETİYOR 

Rüzgar enerjisi alanında ciddi bir yatırım kültürü geliştirildiğini ifade eden Mustafa Yılmaz, “Eskiden domates üreten çiftçi şimdi enerji üretiyor. Burada ciddi bir yatırım kültürü gelişti. Eskiden enerjide yatırım deyince aklımıza zenginler gelirdi. Şimdi ise fırıncı da geliyor. Bu güzel bir şey. Güneş alanında ciddi yatırımlar yapıldı. Bir bakkal benden randevu istedi. Kurulan bir GES’te şantiyedekilere yiyecek vermiş, parasını alamamış. Yatırımların yerel etkilerinin boyutunu düşünün” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / ANTALYA

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler