1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zaimler: TR pazarındaki enerji oyuncuları şanslı

Zaimler: TR pazarındaki enerji oyuncuları şanslı

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Türkiye’de çalışan enerji kuruluşları daha şanslı” dedi.

Zaimler: TR pazarındaki enerji oyuncuları şanslı

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, “Türkiye’de çalışan enerji kuruluşları daha şanslı” dedi.  

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, enerjinin Türkiye’nin geleceği için en stratejik ve belki de en önemli sektörlerden birisi olduğunu söyledi. Dünyada ekonomik büyümenin Çin, Güneydoğu Asya ve Afrika’ya doğru kaymış durumda olduğunun altını çizen Kaimler “Bugün enerji odağında konuştuğumuzda bu ülkelerde ve Türkiye’de çalışan enerji kuruluşları daha şanslı” dedi. 

ENERJİYİ ETKİLEYEN DÖRT KÜRESEL TREND

Dünyadaki dört önemli trendin enerji sektörünü çok ilgilendirdiğini vurgulayan Kıvanç Zaimler şöyle konuştu: 

“Birincisi şehirleşme. İkincisi değişen teknoloji. Bugün yapay zeka ile iş modelleri değişiyor. Özellikle verimlilik odağında bunu yakalayabilecek düzeydeyiz. Diğeri iklim değişikliği. Bugün birincil yakıt olarak çok daha fazla yenilenebilir kaynakları konuşuyoruz. Dördüncüsü ise uzayan insan ömrü. Burada sadece tüketimin artması olarak görebiliriz ama bu da aslında bir çok fırsatı beraberinde getiriyor. Burada da bu fırsatları öne çıkaracak projeleri geliştirmemiz gerekiyor. Enerji vizyonumuzu da gözden geçirmek için belki de doğru zaman.”

Enerji Günlüğü - ANTALYA 

Önceki ve Sonraki Haberler