1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Zararına akaryakıt satışına isyan: EPGİS üyeleri Erdoğan’a başvurdu

Zararına akaryakıt satışına isyan: EPGİS üyeleri Erdoğan’a başvurdu

Enerji Günlüğü - Vergi kaçırarak, rafineri çıkış fiyatının da altında fiyatlardan benzin, motorin ve LPG satan akaryakıt istasyonları Cumhurbaşkanı...

Zararına akaryakıt satışına isyan: EPGİS üyeleri Erdoğan’a başvurdu

Enerji Günlüğü - Vergi kaçırarak, rafineri çıkış fiyatının da altında fiyatlardan benzin, motorin ve LPG satan akaryakıt istasyonları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edildi.

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren yüzlerce akaryakıt istasyonu işletmecisi, tamamen yasalara uygun faaliyet gösteren istasyonları iflasa sürüklediği gerekçesiyle, maliyet altı satış yapan istasyonlara karşı harekete geçti. Enerji Petrol Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) üyesi istasyoncular, rafineri çıkış fiyatının altında satış yaparak sektörde iflaslara yol açan istasyonlara karşı önlem alınması talebiyle Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe yağdırdı.

Şikayetçi istasyoncular, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderdikleri dilekçelerinde sektörün kanayan yarası haline gelen ve çok sayıda istasyonun kapanmasına neden olan maliyet altı satışların boyutu sorunu konusunda bilgi aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çözüm konusunda destek isteyen EPGİS üyeleri, milyarlarca liralık vergi kaçağına yol açan maliyet altı satışların önlenmesi için  yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 1’e çekilerek aradaki 17 puanlık farkın ÖTV’ye ilave edilmesini talep ediyor.

EPGİS Başkan Yardımcısı Aslı Çelik Yaman, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, maliyet altı satışlar nedeniyle binlerce istasyonun iflasın eşiğine geldiği ve satışa çıkarıldığına dikkat çekerek, "Sorunun çözümü için sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif almasını umut ediyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığına iletilen dilekçelerde şu ifadelere yer veriliyor:

"Sayın Cumhurbaşkanım,

Bugüne kadar yaptığım tüm ticaretimde ahlaka ve kanunlara uygun olarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Lakin  artık çevremde bulunan benim ana dağıtıcı firmamın dahi satın alamadığı fiyatlardan istasyonlarda pompada satılan akaryakıtlar yüzünden ahlaki ve kanunlara uygun ticaretime devam edemeyeceğimden istasyonumu kapatmak zorunda kalacağım. Bu durumda da yanımda çalışan personellerim işsiz kalacak ve Devletime katkı yapamayacağım.

Bu durumu yaşamamak için sizden akaryakıt sektöründeki maliyet altı satışlar ile vergi kaçakçılığı yapan bayi ve dağıtım şirketlerinin ortadan kaldırılması icin tek geçerli yöntem olan hali hazırda %18 olan KDV nin %1 e düşürülmesini aradaki 17 puanlık farkın  da ÖTV ye ilave edilmesini talep etmekteyim. Bu işlem olduğunda dağıtıcılar arası fatura alışverişi ile naylon fatura diye tabir edilen sahte fatura satışı engellenecektir."

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler