1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtçıların oturma eylemine polis müdahale etti

Akaryakıtçıların oturma eylemine polis müdahale etti

Akaryakıt istasyonu sahipleri 50 gündür Ankara’da EPDK binası önünde eylem yapıyor. Eylemcilere polis müdahale etti. Bir kişi kalp krizi geçirdi.

Akaryakıtçıların oturma eylemine polis müdahale etti

Enerji Günlüğü - Bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin sahte fatura kesmesi sonucu mağdur olan akaryakıt istasyonu sahipleri, 50 gündür EPDK binası önünde eylem yapıyor. Polis, EPDK önündeki eylemcilere müdahale etti. Bir eylemci kalp krizi geçirdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın denetimindeki bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin sahte fatura kesmesi gündeme geldi. Mağduriyet yaşayan akaryakıt istasyonu sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara’da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) binası önünde oturma eylemi yapıyor. 50 gündür devam eden eyleme, dün akşam saatlerinde polis müdahalesi oldu. Müdahale esnasında eylemcilerden biri kalp krizi geçirdi.

“EPDK’NIN ÖNÜNDE YATACAĞIZ”

Akaryakıt istasyonu sahipleri sözcüsü Mehmet Ali Öztürk, “Arkadaşlar, bildiğiniz üzere 50 gündür Ankara’dayız. Ancak bizler, sesimizi duyurabilmek için Türkiye’nin her bir yerinden Ankara’ya geliyoruz. Bugün itibarıyla aldığımız karar neticesinde artık buradan ayrılmayacağız. Bizim kurumumuz EPDK. Bizler, EPDK’ya bağlı, her ay lisans ücretlerini veren insanlarız. Bu yüzden, bu saatten sonra EPDK’nın önünden ayrılmama kararı aldık. Gerekirse bir ay da sürse burada, EPDK’nın önünde yatacağız” şeklinde konuştu.

EYLEMCİLERDEN BİRİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Öztürk’ün açıklamasının ardından polis eyleme müdahale etti. Müdahale esnasında eylemcilerden birinin kalp krizi geçirdiği bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler