1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Zayıflayan dolar petrol fiyatlarını yükseltti

Zayıflayan dolar petrol fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları dolardaki değer kaybının etkisiyle 55 doların üzerine çıktı, ancak ABD kaya petrolü üretimindeki artış beklentisi...

Zayıflayan dolar petrol fiyatlarını yükseltti

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları dolardaki değer kaybının etkisiyle 55 doların üzerine çıktı, ancak ABD kaya petrolü üretimindeki artış beklentisi ile bugün hafif geri çekildi.

Brent petrolün varil fiyatı ABD Doları'ndaki değer kaybının verdiği destekle dün 55.47 dolardan günü tamamladı. Bugün ise ABD'de kaya petrolü üretiminde artış beklentisi nedeniyle bu artış bir miktar geri çekildi. Şu saatlerde Brent petrolün varil fiyatı 54.66 dolardan işlem görüyor.

ABD ham petrolü ise 52.48 dolarla dünkü kapanışın ardından şu saatlerde 51.70 dolardan işlem görüyor.

OPEC ve OPEC harici ülkeler, 1 Ocak itibariyle toplamda günlük 1,8 milyon varillik üretim kesintisine başladılar. Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi büyük petrol üreticileri, şu ana kadar üretim kesintisi ile ilgili tahminlere uyduklarını gösterdiler.

Anlaşmanın planlandığı gibi gitmesi halinde arzın 2% azalması bekleniyor. Ancak yatırımcılar, anlaşmanın piyasaların beklediği şekilde ilerlemesi konusunda şüpheli davranıyor.

ABD Enerji Bilgi İdaresi bugün kaya petrolü üretiminin Şubat ayında 41 bin varil/gün artarak 4 milyon 748 bin varil/güne çıkmasını beklediğini bildirdi.

ABD KAYA PETROLÜ ÜRETİMİNDE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler