1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji, ESG’de 4’üncü oldu

Zorlu Enerji, ESG’de 4’üncü oldu

Zorlu Enerji, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) faaliyetleri üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda dünyada 54 enerji şirketi arasında 4’üncü oldu. 

Zorlu Enerji, ESG’de 4’üncü oldu

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji, Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) faaliyetleri üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda dünyada 54 enerji şirketi arasında 4’üncü oldu. 

Zorlu Enerji’nin ESG alanlarındaki faaliyetleri, bağımsız derecelendirme ve araştırma kuruluşu olan Vigeo Eiris tarafından 2018 yılından itibaren değerlendiriliyor. Şirket, 2021 yılında yapılan değerlendirme neticesinde performans skorunu bir önceki yıla göre 8 puan yükselterek 54 enerji şirketi arasında 4. sırada yer aldı.

1640843548-sinan-ak-1.jpgŞirketin listede kaydettiği ilerlemeyi değerlendiren Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, “Şirketlerin ESG notlarını yükseltmesi için birtakım taahhütler vermesi gerekiyor. Emisyonlarımızı azaltmayla ilgili taahhütlerimizi verdiğimiz için değerlendirme ajansları bizi izliyor ve bu noktada önemli olan bu taahhütleri yerine getirmek. Şu an bu konuda tüm sistemlerimiz şeffaf ve çıktılarımız tüm paydaşlarımıza açık. ESG notunuzla 60’ın üzerine çıktığınız zaman, gelişmekte olan bir ülkede çok iyi durumdasınız demektir. Bizim hedefimiz, öngörülebilir şeffaf bir yönetime sahip olmak aynı zamanda da çevreci sürdürülebilir, topluma değer katan bir şirket olmak. Kendimize burada da bir hedef koyduk. Önümüzdeki yıl 60’ın üzerine çıkmayı planlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda üzerine çalışılması gereken alanlarımızı tespit ederek, hızla aksiyon almaya odaklanacağız. Doğalgaz santrallerinden çıkmak, Osmangazi’nin karbon nötr hale getirmek gibi taahhütlerimiz olacak. Bunları başardıkça hem notumuz yükselecek hem de daha çok kişi yaptığımız işe ortak olmak isteyecek. Yatırımcılarımızın bize geleceğin şirketi olarak bakmasını istiyoruz. Şirketin bugününe değil, geleceğine ortak olmak isteyen kişilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler