1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Datça RES projesine ÇED gerekli görülmedi

Datça RES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü – Koni İnşaat tarafından Muğla’da yapılması planlanan Datça Rüzgar Enerji Santrali kapasite artırımı projesi için 'ÇED Gerekli...

Datça RES projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü – Koni İnşaat tarafından Muğla’da yapılması planlanan Datça Rüzgar Enerji Santrali kapasite artırımı projesi için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"MUĞLA ili DATÇA, ilçesi KARAKÖY KÖYÜ mevkiindeki KONİ İNŞAAT SANAYİİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan DATÇA RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ KAPASİTE ARTIRIMI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince DATÇA RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ KAPASİTE ARTIRIMI projesi'ne Valiliğimizce ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir."

Koni İnşaat’ın 2011 yılında aldığı Datça RES işletme ruhsatı 20.10.2060 tarihine kadar geçerli. Santral 12 MW kurulu güce sahip.

DATÇA RES KAPASİTE ARTTIRIMI İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler