1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin kömür ve gaz stoklarını arttırıyor

Çin kömür ve gaz stoklarını arttırıyor

Çin, bir önceki yıla göre yarı yarıya azalan fiyatlardan yararlanarak yılın ilk dört ayında doğal gaz ithalatını %21 arttırken, kömür ithalatını %13 arttırdı.

Çin kömür ve gaz stoklarını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin düşük uluslararası fiyatlardan yararlanarak kömür ve doğal gaz stoklarını artırıyor.

Çin, stoklarını yenilemek için kömür ve doğal gazda gerçekleşen düşük uluslararası fiyatlardan yararlanıyor. Bloomberg verilerine göre, Çin'in 2024 Ocak-Nisan dönemi gaz ithalatı bir önceki yıla göre %21 artarken, kömür alımları %13 yükseldi. Özellikle kömürdeki artış, yerli üretimin 2020'nin üçüncü çeyreğinden bu yana ilk çeyreklik düşüşünü kaydetmesinin ardından geldi. 

Çin son yıllarda rüzgar ve güneş enerjisini önemli ölçüde arttırmış olsa da, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere enerji talebi yeni arzı geride bırakmaya devam ediyor ve fosil yakıtlara daha fazla ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bu yıl Çin'in elektrik tüketiminin ilk yarıda %8 artması ve en yüksek talebin geçen yılın rekorunu 100 gigawatt aşması bekleniyor - bu da Avustralya'nın şebekeye eklenmesine eşdeğer. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler