1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'nin

Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'nin

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklif Bereket Enerji Grubu'ndan geldi.

Adıgüzel ve Kemer HES Bereket Enerji'nin

Enerji Günlüğü - Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesinin bugün yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklif 324.1 milyon TL ile Bereket Enerji'den geldi. 

Elektrik Üretim AŞ’ye ait, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi tamamlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda bugün (28.04.2016) yapılan ihalede en yüksek teklif 324.1 milyon lira ile Bereket Enerji Üretim AŞ tarafından verildi. 

Bereket Enerji Grubu, Aydın, Denizli, Muğla (AYDEM) ve İzmir-Manisa (GEDİZ) bölgelerinin elektrik dağıtım operatörlüğünü de üstlenen, TürkiyeInin önde gelen enerji oyuncuları arasında yer alıyor. Bereket Enerji Grubu, üretim tarafında ise Yatağan ve Çatalağzı Termik Santralleri'ni de özelleştirme ihalesinden satın alarak portföyünü genişletmişti.

Bereket Enerji Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, ELDER Yönetim Kurulu Üyesi de olan Denizlili işadamı Ceyhan Saldanlı yürütüyor.   

ADIGÜZEL VE KEMER HES'TE YARIŞAN İSTEKLİLER

1.      Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.

2.      Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret A.Ş.

3.      Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş

4.      Bereket Enerji Üretim A.Ş.

5.      Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

6.      Çelikler Taahhhüt ve Sanayi A.Ş

7.      Fernas  İnşaat A.Ş.

8.      Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Şanlıurfa HES Rönesans Enerji'nin

Tortum HES Tayfurlar Enerji’nin!

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler