1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Büyük petrol şirketleri yeşil yatırımlara yöneldi

Büyük petrol şirketleri yeşil yatırımlara yöneldi

Total, ExxonMobil, Statoil ve Shell gibi büyük petrol şirketleri, petrol fiyatları azalıp karları düştükçe yenilenebilir ve...

Büyük petrol şirketleri yeşil yatırımlara yöneldi

Enerji Günlüğü - Total, ExxonMobil, Statoil ve Shell gibi büyük petrol şirketleri, petrol fiyatları azalıp karları düştükçe yenilenebilir ve temiz enerji yatırımlarını artırıyor.

Dünyanın en büyük petrol hammeddesi tedarikcisi Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketinin bir kısmını satarak petrolden uzak bir şekilde ekonomisini çeşitlendirmeyi planladığını söylemesinin ardından, Total, ExxonMobil, Statoil ve Shell gibi petrol devleri, rüzgar çiftlikleri, elektrikli pil depolama sistemleri ve karbon tutma depolama gibi bir dizi "yeşil yatırımlar" yaptıklarını açıkladılar.

Fransız petrol devi Total 9 Mayıs pazartesi günü 1 milyar $'a taşıma, sanayi ve savunma sektörleri için piller konusunda uzmanlaşmış Saft Groupe'u devraldığını duyurdu. Total ayrıca güneş enerjisinde önde gelen isimlerden SunPower'ın çoğunluk hissesini de satın aldı.

ExxonMobil geçtiğimiz günlerde güç tesisatlarından kaynaklanan sera gazı emisyonlarının ortadan kaldırılması ve karbon yakalama ve depolama tesisleri inşa etmek için yakıt hücresi teknolojisini araştırdıklarını açıkladı.

ExxonMobil ve Total'in bu hareketleri Norveç'in petrol ve gaz devi Statiol'in enerji depolama, yenilenebilir, verimli ve akıllı şebekeler konusunda 4-7 yıllık 200 m $'lık bir yatırım yapacağını açıkladıktan üç ay sonra geldi.

Yakında Shell cephesinden de bu yönde bir girişim bekleniyor. Shell, yenilenebilir ve düşük karbon gücünde yatırım için ayrı bir bölüm yarattığını 7 Haziran'daki strateji toplantısında açıklayacak. Geçen hafta, Shell iki adet rüzgar çiftliği inşa etmek için Hollanda kıyılarından ortaklık teklifi aldığını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler