1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. EUROPEX'ten İstanbul Enerji Borsası'na jest!

EUROPEX'ten İstanbul Enerji Borsası'na jest!

Enerji Günlüğü - Avrupa Enerji Borsaları Birliği (EUROPEX) Genel Kurulu, 2017 yılında İstanbul’da toplanacak. Enerji alanındaki piyasa bilgisinin...

EUROPEX'ten İstanbul Enerji Borsası'na jest!

Enerji Günlüğü - Avrupa Enerji Borsaları Birliği (EUROPEX) Genel Kurulu, 2017 yılında İstanbul’da toplanacak. 

Enerji alanındaki piyasa bilgisinin paylaşılması, piyasa kurallarının belirlenmesi ve uygulanması, ENTSO-E ve ENTSO-G gibi kurumlarla sağlıklı iletişimin tesisi gibi önemli konularda danışmanlık hizmeti sağlayan Avrupa Enerji Borsaları Birliği EUROPEX’in son genel kurulunda, İstanbul Enerji Borsası’nın (EXIST) tam üyeliği onaylandı. Bu kararın ardından EUROPEX, İstanbul Enerji Borsası’nın işletmecisi Enerji Piyasaları İşletme AŞ’ye (EPİAŞ) bir de jest yaptı. EUROPEX’in 2017 yılındaki genel kurul toplantısı, İstanbul'da EPİAŞ'ın ev sahipliğinde yapılacak.

Avrupa Komisyonu, ACER, ESMA, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi olmak üzere Avrupa Enerji Piyasalarını etkileyebilecek bir çok konuda etkin bir rol üstlenen EUROPEX, "Elektrik Piyasaları", "Gaz Piyasaları", "Finansal Piyasalar, Bütünlük ve Şeffaflık" ve "Çevresel Piyasalar" konularından oluşan dört çalışma grubu ile faaliyetlerine devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler