1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tümsan, Yunus Emre Santrali için kömür üretecek

Tümsan, Yunus Emre Santrali için kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Tümsan Madencilik, Eskişehir’de Adularya Enerji’ye ait sahada açık kömür ocağı işletecek. Çıkarılacak kömür, Adularya'nın...

Tümsan, Yunus Emre Santrali için kömür üretecek

Enerji Günlüğü - Tümsan Madencilik, Eskişehir’de Adularya Enerji’ye ait sahada açık kömür ocağı işletecek. Çıkarılacak kömür, Adularya'nın Yunus Emre Santrali'nde yakılacak. 

Tümsan Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Eskişehir ili, Mihalıççık ilçesi, Koyunağılı Mahallesi mevkiinde, İR 296 (1003) ruhsat numaralı, 1483,08 hektar alana sahip sahanın 44,88 hektarlık kısmında Açık Kömür Ocağı projesinin işletilmesi planlanıyor. Açık Kömür Ocağı Projesi kapsamında üretilecek kömür, Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ'ye ait. 

Söz konusu kömür, hakkında ÇED Gerekli Değildir Kararı alınan Kırma-Eleme Tesisinde 0-50 mm boyutuna düşürülecek. Daha sonra bu kömürler ÇED Olumlu Kararı alınan Yunus Emre Termik Santrali kapsamında yer alan Kömür Stok Sahasına kapalı konveyör ile taşınacak ve santralde yakıt olarak kullanılacak. 

TÜMSAN İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait IR:296 (RNO:1003) işletme ruhsatlı saha, rödovans karşılığı ticari olarak ruhsat süresi sonuna kadar Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ'ye verilmişti. 

Proje kapsamında kullanılacak toplam çalışma alanı 448.830 m2 olacak. Bu alan içerisinde kömür çıkarma işlemi 2 lotta gerçekleştirilecek. Sahada beklenen kömür rezervi yaklaşık 1 milyon ton olarak hesaplanıyor. Sahadaki kömürün iki yıl içinde alınması planlanıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler