1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco, jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttıracak

Greeneco, jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttıracak

Enerji Günlüğü – Greeneco Enerji, Denizli ve Aydın il sınırları içinde bulunan 25.6 MW'lık jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttıracak.Greeneco...

Greeneco, jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttıracak

Enerji Günlüğü – Greeneco Enerji, Denizli ve Aydın il sınırları içinde bulunan 25.6 MW'lık jeotermal santralinin kapasitesini iki kat arttıracak.

Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Demirtaş Mevkii ve Aydın İli, Buharkent İlçesi, Savcıllı Mahallesi, Çubukdağı Mevkii sınırları içerisinde işlettiği Jeotermal Enerji Santrali’ nin kapasitesini 25.6 MW'dan 51.2 MW'a çıkaracak.

300.000.000 lira bedelli kapasite arttırım projesi kapsamında Santral alanında her biri 12,8 MWe (13 MWm-113 MWt) kurulu gücünde iki adet santral ünitesi kurulması planlanıyor. Ayrıca, mevcut kuyulardan ve alınan sondaj alanları izinlerinden ayrı olarak toplam 56 adet alanda arama faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Mevcut santralin tam kapasite ile çalışması durumunda yıllık 204.800.000 kWh elektrik üretiliyor.  Kapasite artırımı sonrasında yıllık toplam 409.600.000 kWh elektrik üretilmesi ve  154 kV/31,5 kV Sarayköy Trafo Merkezi (TM) OG Barası bağlantı noktasından enterkonnekte sisteme verilmesi planlanıyor.

GREENECO DENİZLİ’DE JEOTERMAL ÜRETİME BAŞLADI

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler