1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşte Panasonic ve Tesla güçlerini birleştiriyor

Güneşte Panasonic ve Tesla güçlerini birleştiriyor

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, ABD'li elektrikli otomobil ve enerji şirketi Tesla Motors'un güneş hücresi ve modülü üretimi yatırımına...

Güneşte Panasonic ve Tesla güçlerini birleştiriyor

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, ABD'li elektrikli otomobil ve enerji şirketi Tesla Motors'un güneş hücresi ve modülü üretimi yatırımına ortak olacak. 

Japon elektronik şirketi Panasonic bir açıklama yaparak, Tesla Motors'un New York eyaletindeki Buffalo kentinde bulunan fabrikasına fotovoltaik güneş hücreleri ve modülleri üretmek için 30 milyar yenden fazla (260 milyon dolar) yatırım yapmak için anlaşma sağladıklarını belirtti. 

Güneş hücre ve modüllerin imalatına önümüzdeki yıl yazın başlanacağının kaydedildiği açıklamada, ürünlerin çatı uygulamalarında kullanılacağı ve üretim kapasitesinin 2019 yılında 1 GW'a ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Tesla'ın Panasonic'e "uzun dönem satın alma taahhütü" verdiği belirtilirken, anlaşma sayesinde hem yatırım maliyetlerinin karşılanacağı, hem de Buffalo kentinde yaklaşık bin 400 kişiye istihdam sağlanacağı ifade edildi. 

İki şirket Ekim ayında güneş yatırımlarında ortaklık planı yaptıklarını açıklamışlar ama daha sonra herhangi bir yatırım detayı vermemişlerdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler