1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla batarya kapasitesini ve ömrünü arttıracak

Tesla batarya kapasitesini ve ömrünü arttıracak

ABDli elektrikli otomobil şirketi Tesla, 3-4 yıl içinde daha yüksek kapasiteli ve uzun ömrünü bataryaların seri üretimine geçecek. 

Tesla batarya kapasitesini ve ömrünü arttıracak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil şirketi Tesla, 3-4 yıl içinde daha yüksek kapasiteli ve uzun ömrünü bataryaların seri üretimine geçecek. 

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın kurucusu Elon Musk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 400 Wh/kg gücünde ve çok daha uzun ömürlü yeni bir bataryanın seri üretimine geçmenin çok da uzak olmadığını ve üç ya da dört yıl içerisinde bu bataryaları seri olarak üretebileceklerini duyurdu.

Seri üretime yakın gelecekte geçileceği müjdelenen bu bataryaların % 50 daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olabilecekleri kaydediliyor. Şu anda Tesla bataryalarının kapasitesi ise 260 Wh/kg. 

ELEKTRİKLİ UÇAK İÇİN HAZIRLIK MI?

Elon Musk ve Tesla'nın kurucu ortağı ve uzun süredir teknoloji ofisleri şefliği (CTO) yapan JB Straubel’in elektrikli uçak yapımına olan ilgileri biliniyor. Batarya kapasitesinde yaşanacak olan artışın elektrikli uçakları etkinleştirebileceği kaydediliyor. 

Tesla batarya üretiminde Çinli batarya üreticisi CATL ve Japon elektronik şirketi Panasonic ile birlikte çalışıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler