1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla ve Panasonic batarya ortaklığında yeni anlaşma

Tesla ve Panasonic batarya ortaklığında yeni anlaşma

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, lityum iyon pil üretim ve tedariki için Japon Panasonic ile üç yıllık bir anlaşma imzaladı.

Tesla ve Panasonic batarya ortaklığında yeni anlaşma

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, lityum iyon pil üretim ve tedariki için Japon Panasonic ile üç yıllık bir anlaşma imzaladı.

Tesla'nın Japon elektronik şirketi Panasonic Corp ile ortaklığında yeni bir anlaşma imzalandı. Tesla, ABD'nin Nevada Eyaleti'nde bulunan Giga Fabrikası'nda lityum iyon pil üretim ve tedariki için Panasonic ile bir fiyatlandırma anlaşması imzaladı. 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak anlaşma 3 yıllığına imzalandı. 

Panasonic Mayıs ayında yaptığı açıklamada Tesla ile daha yüksek kapasiteli bir batarya üzerinde çalışmalar yürüttüklerini açıklamıştı.

Tesla, imzalanan anlaşmanın, Panasonic'in üretim kapasitesi taahhütleri ve Tesla'nın anlaşmanın ilk iki yılında satın alma hacmi taahhüt koşullarını belirlediğini açıkladı. Tesla Panasonic ile ortaklığının genel hüküm ve koşullarını da değiştirdi.

Tesla ve Panasonic 2017 yılı başında, Tesla'nın enerji depolama ürünleri ve elektrikli araçları için lityum iyon bataryalar üretmeye başlamışlardı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler