1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Panasonic ve Tesla’dan batarya işbirliği 

Panasonic ve Tesla’dan batarya işbirliği 

Japon şirketi Panasonic, Tesla’nın ABD Nevada’daki fabrikasında elektrikli araç bataryası üretimini üç yıl içinde %10 arttırmayı planlıyor.

Panasonic ve Tesla’dan batarya işbirliği 

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, Tesla'nın Nevada Giga Fabrikasındaki batarya üretimini üç yıl içinde %10 arttıracak. 

Japon elektronik markası Panasonic Corp’un sözcüsü, Panasonic Holdings'in ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla ile ortaklaşa işletilen ABD’nin Nevada Eyaletindeki fabrikasında elektrikli araç bataryası üretimini üç yıl içinde %10 oranında artırmayı planladığını söyledi.

BATARYA KAPASİTESİNİ DÖRT KATINA ÇIKARACAK

Panasonic geçen ay, 2030 yılına kadar Kuzey Amerika'da Tesla 4680 batarya hücrelerinin üretimi için en az iki yeni fabrika kurmayı planladığını açıklamıştı. Böylece Mart 2031'e kadar otomatik batarya kapasitesini yılda 200 gigawatt saate, bir başka deyişle bu Mart ayının sonundaki seviyesinin yaklaşık dört katına çıkarmayı hedefliyor.

Panasonic, Japonya'daki Wakayama fabrikasında pilot bir 4680 üretim hattı işletirken Tesla, daha ucuz ve ilgi çekici elektrikli otomobiller üretmenin anahtarı olarak lanse edilen 4680 batarya hücrelerini halihazırda üretiyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler