1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Malkara’da kömür kırma ve paketleme tesisi kurulacak

Malkara’da kömür kırma ve paketleme tesisi kurulacak

Global İnşaat, Malkara’da yılda 60 bin ton kömür kırma ve eleme tesisi işletecek. Tesisin kömür paketleme tesisi de yılda 72 bin kg olacak.

Malkara’da kömür kırma ve paketleme tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kurulu durumdaki tesiste kömür kırma, eleme ve paketleme faaliyeti yürütülecek.

Global İnşaat şirketi tarafından Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde yer alan “Kömür Kırma-Eleme Paketleme Tesisi” işletmeciliği planlanıyor. 

Mevcut durumda kurulu bulunan Kömür kırma-eleme ünitesinin üretim kapasitesi 60.000 ton/yıl, paketleme ünitesinin ise 72.000 kg/yıl olacak. Kömür kırma, eleme ve paketleme faaliyeti 3.825 m2’lik tarla vasıflı şahıs arazisi alanda gerçekleştirilecek. Proje kapsamında tesiste 7 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 

Kömür kırma- eleme ve paketleme tesisinde ihtiyaç duyulan tüvenan kömür, bölgede bulunan ruhsatlı ve izinli ocaklardan karşılanacak. Temini yapılan kömürün tesise getirilmesi ve malzemenin gerekli iş ve işlemden geçirilmesinden (boyutlandırma, paketleme vb.) sonra piyasaya sunulması planlanıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler