1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hareket Proje Taşımacılığı hisseleri halka açılıyor

Hareket Proje Taşımacılığı hisseleri halka açılıyor

Başta rüzgâr türbin kanat ve kulesi olmak üzere enerji ekipmanları da taşıyan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ, halka açılıyor.

Hareket Proje Taşımacılığı hisseleri halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Üç kıtada çok sayıda ülkede ve Türkiye’de faaliyet gösteren Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ hisseleri Borsa İstanbul’da işleme girecek. 67 yıllık tecrübesi ve yüksek mühendislik çözümleri ile standart dışı yük kaldırma, proje taşımacılığı, vinç ve makina kiralama, montaj ve depolama hizmetleri sunan Hareket, halka açılmak amacıyla 15, 16 ve 17 Mayıs takrihlerinde hisse başına 70 TL sabit fiyattan talep toplayacak.

Hareket Genel Müdürü Abdullah Altunkum, “Halka arz süreci, uluslararası standartlarda mühendislik altyapısı ile hizmet sunan şirketimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası. Halka arz sonrasına ilişkin planlarımız hazır. Hem ülkemizde hem de global arenada büyüme planlarımıza paralel olarak şirket sermayemizi güçlendirip; ekipman ve tesis yatırımları yapmayı, yeni projelerde Türk markasının katma değerini ön plana çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Hareket’in halka arzı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB) liderliğinde ve Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ (YF) eş liderliğinde toplam 40 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla yürütülecek.

Hareket’in çıkarılmış sermayesi 96 milyon TL’den 115 milyon 200 bin TL'ye yükseltilecek. 19 milyon 200 bin TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 4 milyon 800 bin TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde gerçekleşecek. Bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi uygulanacak halka arzın 1 milyar 680 milyon TL büyüklükte olması hedefleniyor. Halka arz sonrası Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği AŞ’nin halka açıklık oranı yüzde 20,83 olacak.

Avrasya, Orta Doğu ve Afrika’da hizmet veren İstanbul merkezli Hareket’in Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Altunkum, “Hareket, Osmangazi Köprüsü, Azfen Ace projesi, 1915 Çanakkale Köprüsü, Star Rafinerisi, Senegal Stadyumu, Antalya Expo Kulesi, Navoi 1 ve 2, Guggenheim Abu Dabi müzesi, Katar Petrol ve Gaz NFE gibi mega projelere imza atmıştır. Şirketimiz, Türkiye’de ve dünyada yüksek mühendislik metotları içeren prestijli projelerin önde gelen aktörüdür” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİ, AVRUPA’DA DÖRDÜNCÜ

International Cranes and Specialized Transport dergisinin taşıma kapasitesi üzerinden belirlediği IC T50-2023 endeksine göre; Hareket, Türkiye'de 1., Avrupa'da 4. ve dünyada 15. sırada yer alıyor. Yaklaşık 38 bin tonluk taşıma kapasitesine salip Hareket tek seferde 25 bin ton taşıyabiliyor. Genel Müdür Altunkum “Geçtiğimiz yıl Tuzla’da özel bir tersanede 11 bin 350 tonluk yük ile Türkiye’deki en ağır taşımayı biz gerçekleştirdik” dedi.

3,9 MİLYAR TL ÖZKAYNAK BÜYÜKLÜĞÜ

Abdullah Altunkum’un verdiği bilgiye göre Hareket 3,9 milyar TL özkaynak büyüklüğüne sahip. 2023 yılında cirosunun yarısını yurtdışından sağlayan Şirket, mega projelerdeki kaldırma operasyonlarında kullanılmak üzere 2.200 ton kapasiteli paletli vinci portföyüne dahil etti.

HALKA ARZ GELİRİ YENİ EKİPMAN ALIMINA

Şirket Genel Müdürü Abdullah Altunkum, halka arz geliri ile işletme sermayesini güçlendirirken, net gelirin yüzde 50-60’ını makine, ekipman, tesis ve yeni proje yatırımlarında kullanacaklarını açıkladı. Altunkum, “Yatırımlarımızla sektörümüz için global bir oyuncu olarak varlığımızı daha da güçlendirmeyi, ülkemizde gelişimine ve büyümesine katkı sağlamayı, global bir oyuncu olarak dünya pazarlarında yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler