1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’in elektrik kurulu gücü 3 milyar kWh’e çıkacak

Çin’in elektrik kurulu gücü 3 milyar kWh’e çıkacak

Çin’de rüzgâr ve güneş enerjisiyle yapılan elektrik üretiminin, ülkenin toplam elektrik üretiminin yüzde 17’sini oluşturacağı öngörülüyor.

Çin’in elektrik kurulu gücü 3 milyar kWh’e çıkacak

Enerji Günlüğü - Çin’in enerji arz kapasitesinin bu yıl artmayı sürdüreceği ve kurulu gücün 3 milyar kilovatsaate çıkacağı tahmin ediliyor. 

Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, bu yıl kömür üretimi artarken, ham petrol üretimi 200 milyon tonun üzerine çıkacak ve doğal gaz üretimindeki hızlı artış eğilimi korunacak, doğal gaz tüketimi sürekli artış gösterecek. Çin’in kurulu güç kapasitesi yaklaşık 3 milyar 170 milyon kilovata, elektrik üretimi ise yaklaşık 9,96 trilyon kilovatsaate ulaşacak. 

TEMİZ ENERJİNİN PAYI %55’E YÜKSELECEK

Ülkede enerji yapısı iyileşmeye devam ederken, fosil dışı enerjinin kurulu güç kapasitesinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 55'e yükselecek. Rüzgâr ve güneş enerjisiyle yapılan elektrik üretiminin, ülkenin toplam elektrik üretiminin yüzde 17’sini oluşturacağı öngörülüyor. Ülkede fosil dışı enerji tüketiminin, toplam enerji tüketiminin yüzde 18,9’una tekabül edeceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler