1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Hisarüstü Enerji, İstanbul’da depolamalı RES kuracak

Hisarüstü Enerji, İstanbul’da depolamalı RES kuracak

Hisarüstü Enerji, 936 milyon lira yatırımla İstanbul’da Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali DRES) kuracak. Karaincirli DRES’in kurulu gücü 72 MW olacak. 

Hisarüstü Enerji, İstanbul’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Çatalca ve Silivri ilçelerinde 72 MW kurulu gücünde Karaincirli Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi kurulacak.  

Hisarüstü Enerji Yatırımları AŞ tarafından; İstanbul İli Çatalca İlçesi, İhsaniye ve Kabakça Mahalleleri Mevkii ile Silivri İlçesi, Akören ve Bekirli Mahalleleri Mevkii’nde Karaincirli Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi’nin kurulup işletilmesi planlanıyor. 

936 milyon TL değerindeki proje kapsamında her biri 4,5 MWe kurulu gücünde toplam 16 adet rüzgar türbini ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacak. Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücü 72 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 72 MWh olacak.

Üretilen ve depolanan elektrik enerji miktarı 288 milyon kWh/yıl olacak. Elektrik enerjisi 154 kV Çatalca Havza TM üzerinden bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler