1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. IEFFA: Güneşe ve rüzgara yatırım yapan kazanacak

IEFFA: Güneşe ve rüzgara yatırım yapan kazanacak

Enerji Günlüğü - Büyük maddi kayıplara neden kömür yerine güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yapan şirketlerin milyarlar kazanabileceği, ancak şirketlerin...

IEFFA: Güneşe ve rüzgara yatırım yapan kazanacak

Enerji Günlüğü - Büyük maddi kayıplara neden kömür yerine güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yapan şirketlerin milyarlar kazanabileceği, ancak şirketlerin bunun için ellerini çabuk tutmaları gerektiği ifade edildi.

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü (IEFFA) tarafından bugün yayınlanan "Dönüşmekte Olan Küresel Elektrik Şirketleri: Liderler ve Geride Kalanlar: 11 Vaka Çalışması" isimli rapora göre, şirketler güneş ve rüzgara yatırım yaparak milyarlar kazanabilecek ve böylece kömürlü ve diğer termik santrallere yatırım yapan Avrupa elektrik şirketlerinin yaşadığı büyük maddi kayıpların başlarına gelmesini önleyebilecek. 

ŞİRKETLER ELLERİNİ ÇABUK TUTMALI

Raporun ulaştığı sonuca göre, küresel düzeydeki yenilenebilir kaynaklara geçişi hala nasıl ve ne zaman benimseyeceklerini düşünen elektrik şirketleri, eğer harekete geçmekte geç kalanların sıklıkla karşılaştığı atıl kalacak varlıkların nominal değerlerindeki düşüşün yol açtığı maddi zararlardan kaçınmak istiyorsa hızlı davranmalılar.

Enel, RWE ve Engie gibi 11 büyük elektrik üretim şirketi ile ile bu şirketlerin ellerinde bulundurduğu elektrik santrallerinin incelendiği Rapor, teknoloji alanındaki gelişmeler ile rüzgar ve güneşe dayalı enerji üretim maliyetlerindeki düşüş sayesinde, Asya, Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika ve Afrika'da neredeyse herkesi şaşırtan hızda bir değişim yaşandığını ortaya koyuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler