1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte Gönüllü Anlaşma başvuruları başladı

Elektrikte Gönüllü Anlaşma başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Yıllık toplam enerji tüketimleri 1000 TEP ve üzeri olan şirketlerin, enerji yoğunluklarını azaltmaları karşılığında alacakları...

Elektrikte Gönüllü Anlaşma başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Yıllık toplam enerji tüketimleri 1000 TEP ve üzeri olan şirketlerin, enerji yoğunluklarını azaltmaları karşılığında alacakları destekler için anlaşma yapma başvuruları Ekim ayı içinde yapılacak.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM), 2017 Yılı Gönüllü Anlaşma (GA) başvurularının 01 Ekim 2017 ile 31 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacağını bildirdi. 

YEGM'den yapılan açıklamada, endüstriyel İşletmelerde Gönüllü Anlaşma yapılarak enerji yoğunluklarının azaltılmasına yönelik yapılan destekler için gönüllü anlaşma yapmak isteyen tüzel kişilerin, Genel Müdürlüğün internet sayfasında yayınlanan başvuru formunu doldurarak Ekim ayı sonuna kadar başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Elektrik üretim faaliyeti gösteren lisans sahibi tüzel kişiler dışındaki yıllık toplam enerji tüketimleri 1000 TEP ve üzeri olan ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına bağlı olarak faaliyet gösteren ve her türlü mal üretimi yapan işletmeler Gönüllü Anlaşma desteklerinden yararlanmak için başvuruda bulunabilecekler.

Gönüllü Anlaşma, bir endüstriyel işletmenin geçmiş beş yıllık referans enerji yoğunluğuna göre anlaşma yapıldıktan sonraki üç yılda enerji yoğunluğunu ortalama olarak en az yüzde on oranında azaltmayı taahhüt ederek Genel Müdürlük ile yaptığı anlaşmayı ifade ediyor. Gönüllü Anlaşma destekleri anlaşma dönemi sonunda taahhütlerini yerine getiren işletmelere veriliyor.

Enerji Günlüğü 
Önceki ve Sonraki Haberler