1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uğurel: Enerji GES’lerle tabana yayılacak

Uğurel: Enerji GES’lerle tabana yayılacak

Enerji Günlüğü - Solarbaba kurucusu Ateş Uğurel, Türkiye’de 10 bin megavatlık (MW) kurulu güç potansiyeli bulunduğunu belirterek, enerjinin güneş...

Uğurel: Enerji GES’lerle tabana yayılacak

Enerji Günlüğü - Solarbaba kurucusu Ateş Uğurel, Türkiye’de 10 bin megavatlık (MW) kurulu güç potansiyeli bulunduğunu belirterek, enerjinin güneş yatırımları ile tabana yayılacağını söyledi. 

10. EIF kapsamında Zorlu Enerji sponsorluğunda gerçekleştirilen Güneş Enerjili Çatılar Çalıştayı’nda sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son yıllarda tüm dünyada ve Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarının hızla arttığına dikkat çeken Ateş Uğurel, “Türkiye’de arazilere kurulan büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri bugün 2 GW sınırına gelmemizde büyük bir rol oynadı. Ancak dünyada birçok ülkede benzer ve çok daha büyük kapasitelerin çatı üzerinde oluştuğu da bir gerçek” dedi. 

Türkiye'nin güneş enerisi alanında minimum 10 GW gücünde bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Uğurel, şöyle konuştu:

"Yerli ve milli enerji politikası güneş enerjisi politikasına nasıl dönüştürülür konusuna odaklanmalıyız. Bu sektördeki yatırım aynı zamanda istihdama da olumlu yansıyacak. Çatıdaki sistemleri mahallenin elektrikçisi kurabilecek, yine başka bir mağazadan ürünler satılabilecek. Enerji sektörü ve elektrik üretimi ilk defa tabana yayılacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler