1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransız şirketten Brüksel’e hidrojen yakıtlı taksi filosu

Fransız şirketten Brüksel’e hidrojen yakıtlı taksi filosu

Paris merkezli Hype şirketi, uluslararası büyümenin ilk adımı olarak Brüksel’de sıfır karbon salımlı taksi filosunu hizmete sokuyor.

Fransız şirketten Brüksel’e hidrojen yakıtlı taksi filosu

Enerji Günlüğü - Dünyanın hidrojen gazıyla çalışan en büyük taksi filosuna sahip operatörü olan Paris merkezli Hype şirketi, sıfır karbon salımlı taksi filolarını Güneybatı Avrupa’ya yayma planlarının ilk adımı olarak Brüksel’de kurduğu yeni filosunu hizmete sokuyor. Belçika'nın başkentindeki hidrojen yakıtlı taksileri veya yakıt istasyonu planları için henüz ayrıntılı bilgi verilmedi. Dağıtımların ne zaman başlayacağı da açıklanmadı. Brüksel, 1 Ocak 2025'ten itibaren sokaklarda yalnızca sıfır emisyonlu taksilere izin verecek.

ENGELLİ YOLCULAR İÇİN DÖNÜŞTÜRÜLEN MİNİBÜSLER HİZMETTE

Öte yandan Brüksel’de şirketin tekerlekli sandalye kullananlar için uyarlanmış hidrojen taksilerle hizmete başladığı kaydedildi. Peugeot e-Expert ve Citroën ë-Jumpy yakıt hücreli bu minibüsler tekerlekli sandalyesiz altı yolcuyu veya biri tekerlekli sandalyede olmak üzere beş yolcuyu alacak şekilde dönüştürülmüş durumda.

PARİS’TE HEDEF 2024 SONU 1500’ÜN ÜZERİNDE HİDROJEN YAKITLI TAKSİ

Şirket, 2024 yılının sonuna kadar, sekiz yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Paris'te de 1.500’ün üzerinde hidrojen yakıt hücreli taksi ile birkaç yüz adet elektrik bataryalı taksiye sahip olacak.

Bunların yanı sıra şirket, Fransa’nın başkenti ile çevresinde altı adet yeşil hidrojen yakıt dolum istasyonu açmayı ve aynı altyapıyı Brüksel ile çevresinde de kurmayı planlıyor.

Hype ayrıca 2026 yılı sonuna kadar 16 şehir ve bölgede yeni hidrojen taksi ağları kurmayı hedefliyor; Brüksel'den başlayıp ardından Le Mans, Bordeaux, Barselona, Madrid, Lizbon ve Porto'yu takip ederek yeşil hidrojen dolum istasyonlarını da içeren bir Atlantik-Akdeniz hidrojen koridoru oluşturmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler