1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çorum OSB’de tehlikesiz atık geri kazanım tesisi kurulacak

Çorum OSB’de tehlikesiz atık geri kazanım tesisi kurulacak

Teknik Ateş şirketi, Çorum’daki Ateşe Mukavim Malzeme Üretim Tesisi’nde hammadde olarak kullanmak amacıyla aynı alanda ‘Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi’ kuracak.

Çorum OSB’de tehlikesiz atık geri kazanım tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Çorum’da Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi’nde yılda 24 bin ton tehlikesiz atık geri dönüştürülecek.

Çorum ili, Merkez İlçesi, Organize Sanayi Bölgesinde Teknik Ateş şirketi tarafından Ateşe Mukavim Malzeme Üretim Tesisi ile aynı alanda ‘Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi’ kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 5 milyon TL yatırımla 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje kapsamında yılda 24 bin ton (günde 80 ton) atık işlenecek. Geri kazanımı sağlanacak tehlikesiz atıklar OSB Bölgesinde mevcut durumda faal olan tesiste değerlendirilecek.

Proje kapsamında mevcut tesise eklenecek kırma-eleme ünitesi ve sinterleme fırını ile işlemden geçirilecek olan tehlikesiz atıklar işlem sonrasında direkt olarak hammadde olarak kullanılabilir veya sıfır hammaddenin içerisinde katkı maddesi olarak kullanılabilecek nitelikte olacak. Tesiste geri kazanılan atıklar mevcut Ateşe Mukavim Malzeme Üretim Tesisi’nde hammadde olarak kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler