1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere 2017’de temiz enerji rekorları kırdı

İngiltere 2017’de temiz enerji rekorları kırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere 2017 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde pek çok ilkleri yaşayarak rekorlar kırdı.2017 yılı...

İngiltere 2017’de temiz enerji rekorları kırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere 2017 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde pek çok ilkleri yaşayarak rekorlar kırdı.

2017 yılı İngiltere için temiz enerji kaynaklarından elektrik üretiminde en yeşil yıl oldu. İngiltere Ulusal Şebekesi istatistiklerine göre, yenilenebilir teknolojiler ve düşük karbon yenilikleri, yıl içinde birkaç enerji rekoruna ulaşılmasına yardımcı oldu.

Haziran ayında ilk defa İngiltere’de rüzgar, nükleer ve güneş enerjisi, gaz ve kömürden daha fazla enerji üretti. Ayrıca Nisan ayında, İngiltere, Sanayi Devrimi'nden bu yana ilk defa kömür kullanmadan 24 saat tam bir gün geçirdi. 

OFFSHORE RES’LERİN FİYATLARI NÜKLEERİN ALTINA DÜŞTÜ

Rüzgar santralleri yıl boyunca gün olarak kömür santrallerinden yüzde 75 daha fazla elektrik üretti. Bu, açık deniz (offshore) rüzgarının maliyetini ilk defa nükleerin fiyatının altına düşürdü. Bununla birlikte rüzgar, 2017 yılında sadece iki gün gaz üretimini geçti. Genel olarak ise toplam yeşil enerji kaynakları 23 gün boyunca fosil yakıtları aştı.

İngiltere elektrik sistemi, 2012 yılından beri emisyonlarını yüzde 50 azaltarak Avrupa'da dördüncü en temiz ve dünyada da yedinci en yeşil sistem haline geldi.

İngiltere Ulusal Şebeke Sistem Operatörü Direktörü Duncan Burt, 2017 yılını pek çok 'şebeke ilkleri’nin yönetildiği heyecan verici bir yıl olarak tanımladı.

Önceki ve Sonraki Haberler