1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Göçmen: Enerjisa’nın halka arzı Sabancı için de bir milat

Göçmen: Enerjisa’nın halka arzı Sabancı için de bir milat

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding CEO’su ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa’nın bugüne kadarki halka arzları içinde en büyüğü...

Göçmen: Enerjisa’nın halka arzı Sabancı için de bir milat

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding CEO’su ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa’nın bugüne kadarki halka arzları içinde en büyüğü olacağını söyledi.

Sabancı Holding CEO’su ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, 29 Ocak Pazartesi, Sabancı Center’da gerçekleştirilen halka arz bilgilendirme toplantısında, Enerjisa'nın Türkiye'nin halka arz edilen en yüksek piyasa değerli enerji şirketi ünvanına kavuşacağını kaydederek, bunun Sabancı için de bir milat olduğunu kaydetti.   

Sabancı Holding ile Alman E.ON’un yüzde 50’şer payla sahibi olduğu Enerjisa Enerji AŞ’nin elektrik dağıtım ve satış biriminin Haziran ayında ayrıştığını ve halka arzın burada yapılacağını vurgulayan  Göçmen, “Eti budu on yıllık bir şirketten bahsediyoruz. Aslında 3-4 aylık bir şirket. Biz altıncı aydan itibaren bu şirketi ikiye böldük halka arz ettiğimiz bu şirket bölünmüş olan şirkettir. Bu parantezi de şeffaflık açısından vermek gerekir.” dedi.

ENERJİSA ÜRETİM'DE DE HALKA ARZ KARARI VERECEĞİZ

Enerjisa Üretim'de de halka arz kararı vereceklerini açıklayan Göçmen, "Umarım birkaç ay sonra diğer şirketi ne zaman halka arz edeceğimizi de sizinle paylaşırım." ifadesini kullandı.

Çok kısa sürede borçlarını yönetilebilir seviyeye getirdiklerini kaydeden Göçmen, 11 kote şirketiyle beraber Borsa İstanbul işlem hacminin yüzde 10'dan fazlasını yöneten bir grup olduklarını ve Enerjisa Enerji A.Ş.’nin de 12. kote şirketi olduğunu ifade etti.

Göçmen ayrıca halka arz ile elde edilen paraların doğrudan hissedarlara gideceğini ve onların da şu anda bu paraları harcamak gibi bir niyetlerinin olmadığını da kaydetti.

GÜCÜMÜZÜ HALKA ARZ İLE PEKİŞTİRECEĞİZ

Enerjisa CEO’su Kıvanç Zaimler ise, Türkiyede 20 milyondan fazla insana elektrik sağladıklarını ve onların hayatına bir şekilde dokunduklarını kaydederek, Türkiyede enerji konusunda en yüksek kredi notuna sahip bir şirket olduklarını ve güçlerini halka arz ile daha da pekiştireceklerini ifade etti. 

Enerjisa’da 2018 yılında 2017 sonuçlarına bağlı olarak ilk temettüyü vermeyi planladıklarını belirten Zaimler, “Enerjisa’da bundan sonra da hedefimiz yüzde 60-70 temettü dağıtmak yönünde” dedi. Zaimler yüzde yüz temettü dağıtımını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Enerjisa Enerji AŞ'nin bünyesindeki dağıtım ve satış birimlerinin yüzde 20'si, bir lotu (1 lira nominal) 6,25 - 7,50 liradan halka arz edilecek. Hisse başına belirlenen fiyat aralığı Enerjisa'nın 7,4-8,4 milyar lira arasında büyüklüğe sahip bir şirket olduğunu gösteriyorHalka arz 1 ve 2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Halka arz AK Yatırım'ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek. Enerjisa, 8 Şubat'ta borsada işlem görmeye başlayacak.

Halka arzda tahsilat grupları, yurt içi bireysel yatırımcılar için yüzde 5, yurt içi kurumsal yatırımcılar için yüzde 10 ve yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar için yüzde 85 olarak belirlendi. 

Sabiha KÖTEK- Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler