1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Daimler emisyon testlerine yazılım desteği

Daimler emisyon testlerine yazılım desteği

Enerji Günlüğü - Alman otomobil endüstrisinde önde gelen şirketlerden biri ve Mercedes'in üreticisi Daimler'in emisyon kontrolü için yazılım kullandığı...

Daimler emisyon testlerine yazılım desteği

Enerji Günlüğü - Alman otomobil endüstrisinde önde gelen şirketlerden biri ve Mercedes'in üreticisi Daimler'in emisyon kontrolü için yazılım kullandığı tespit edildi.

Mercedes üreticisi Daimler'i soruşturan Amerikalı uzmanlar, Daimler'in araçlarında ABD dizel emisyon testlerini geçmelerine yardım etmiş olabilecek yazılım tespit ettiklerini açıkladılar. Alman basınında yer alan haberlere göre, ABD'de yapılan incelemelere yönelik hazırlanan belgeler, Daimler araçlarının emisyon testlerini geçmeye yardım edebilecek birçok yazılım fonksiyonuna sahip olduklarının tespit edildiğini ortaya koydu. Bunlardan biri de 26 km sürüş sonrasında emisyon temizlemeyi kapatan bir fonksiyon. Bir diğer fonksiyon ise emisyon temizleme sisteminin aracın test edilmekte olup olmadığını anlamasını sağlıyor. Bu fonksiyon hızı ve hızlanma kalıplarını temel alıyor.

ABD ve Almanya'dan otoritelerin dizel emisyon değerleri konusunda soruşturmaları altında olan Daimler, soruşturmalardan ciddi ceza ve geri çağırmaların çıkabileceğini daha önce ifade etmişti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler