1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgazda kapasite devir talepleri için tarih belirlendi

Doğalgazda kapasite devir talepleri için tarih belirlendi

Enerji Günlüğü – EPDK, doğalgaz piyasasındaki tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin BOTAŞ’a yapacağı kapasite devir ve aktarım talepleriyle ilgili...

Doğalgazda kapasite devir talepleri için tarih belirlendi

Enerji Günlüğü – EPDK, doğalgaz piyasasındaki tedarikçi ve ihracatçı şirketlerin BOTAŞ’a yapacağı kapasite devir ve aktarım talepleriyle ilgili tarih belirledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren ihracatçı ve tedarikçi şirketlerin Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) kapasite devir ve aktarım talepleriyle ilgili tarih verdi.

Buna göre taşıtanlar tarafından taşıyıcıya (BOTAŞ), kapasite devri ve tedarikçi değişimi nedeni ile kapasite devri ile ilgili taleplerin, devrin öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 21’ine kadar, kapasite aktarımı ile ilgili taleplerin aktarım öngörüldüğü aydan bir önceki ayın 23’üne kadar bildirilmesi gerekiyor. Taşıyıcı devir ve aktarım talepleri için başvuru tarihi sonrası üç gün içerisinde cevap verecek. Kapasite devir ve aktarımlarının ayın ilk gününden itibaren başlaması esas alınacak.

Ayrıca taşıyıcı, teminat mekanizmasına ilişkin hususlar ve elektronik bülten altyapısını günlük atıl kapasite başvurularına uygun hale getirinceye kadar halihazırda bir standart taşıma sözleşmesi (STS) imzalamış olan taşıtanlar atıl kapasiteleri için başvuruları en geç her ayın 25’inci gününe kadar, takip eden ayın ilk gününden itibaren geçerli olacak şekilde yapılacak. Taşıyıcı ise bu başvuruları 3 gün içinde cevaplandıracak.

Karar yayımlanma tarihinde yürürlüğe girmiş olup karar EPDK Başkanı tarafından yürütülecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler