1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Lezita, İzmir’de kojenerasyon kapasitesini arttıracak

Lezita, İzmir’de kojenerasyon kapasitesini arttıracak

Abalıoğlu Lezita, İzmir tesisinde kömür yakıtlı akışkan yataklı 9,6 MW ısıl güce sahip buhar kazanını iptal ederek, yerine kömür yakıtlı 18 MW ısıl güce sahip 1 adet kazan ilave edecek. 

Lezita, İzmir’de kojenerasyon kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Türkiye piliç eti üreticilerinden Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş., İzmir İli, Kemalpaşa İlçesinde işletmekte olduğu “Piliç Kesimi, Beyaz Et İşleme, İleri İşleme, Rendering ve Kemikli Tavuk Ayağı Eti ve Hazır Yemek, Meze Üretimi ve Kojenerasyon Tesisi’nde kapasite artışı planlıyor. 

Tesiste Abalıoğlu Lezita firmasına ait farklı adreslerde bulunan kanatlı hayvan çiftliklerinden temin edilen hammaddelerin (canlı tavuk), sözkonusu parsel alanında yer alan tesiste kesimi yapılarak ileri işleme ve rendering işlemlerine tabi tutuluyor ve bu kapsamda gıda ürünlerinin imalatı yapılıyor. Tesiste sözkonusu ileri işleme ve rendering işlemlerinde ısı ihtiyacını karşılamak için doğalgaz ve kömür yakıtlı kazanlar bulunuyor. Mevcut durumda tesisin yakıt kullanımı kaynaklı ısıl gücü 36,8 MW’dır. 

9,6 milyon TL değerindeki proje kapsamında firma, ısı eldesinde kullandığı kömür yakıtlı akışkan yataklı 9,6 MW ısıl güce sahip buhar kazanını iptal ederek, yerine aynı parsel alanı içerisinde belirlenen 1.850 m2 alana, kömür yakıtlı 18 MW ısıl güce sahip 1 adet kazan ilave edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda firmada üretim faaliyetleri kapsamında herhangi bir proses değişikliği ve/veya kapasite artışı yapılmaksızın; ısıl güç eldesi tek kazan üzerinden yürütülecek. Diğer mevcut kazanları yedek olarak kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler