1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tuzla’da üretilen HT Solar esnek panelleri, ABD’ye de satılacak

Tuzla’da üretilen HT Solar esnek panelleri, ABD’ye de satılacak

İstanbul Tuzla’da ürettiği güneş panellerini Türkiye’nin yanı sıra ABD başta olmak üzere dış pazarlara da gönderen HT Solar, şimdi de esnek güneş paneli üretimine başlıyor.

Tuzla’da üretilen HT Solar esnek panelleri, ABD’ye de satılacak

Enerji Günlüğü - Çin merkezli HT-SAAE’nin iştiraki olarak İstanbul Tuzla Serbest Bölgesi’nde 2016 yılında faaliyetlerine başlayan HT Solar, ürettiği panellerle Türkiye güneş enerji santrali (GES) yatırımları pazarında, 2000 MW’lik (2 GW) bir güce ulaştı. Şirket “2 GW’den fazlası” sloganıyla düzenlediği bir etkinlikle seri üretimine yeni başlayacağı ürünlerinden birini tanıttı, yeni hedeflerini paylaştı. Esnek güneş panelinin Türkiye’de ilk kez seri üretimini gerçekleştirmeye hazırlanrobin-xi.jpegan HT Solar, bu ürünü dünyaya ihraç ederek Türkiye’ye sağladığı ekonomik katma değeri artırmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’YE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM

HT Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Robin Xi, Türkiye’de yıllık 2000 MW’lık üretim gücü ile Türkiye ve ABD başta olmak üzere birçok ülke için güneş paneli ürettiklerini hatırlattı. Robin Xi, HT Solar’ın Türkiye’de yaklaşık bin kişilik istihdam sağladığını da belirterek, teknolojiye dayalı üretim gücü ile 2018 yılından bu yana ISO 500 listesinde panel üreticileri arasında lider olduklarını kaydetti. “Türkiye’de başarımızı kanıtladık” diyen Robin Xi, “HT Solar olarak bugüne kadar Türkiye’ye güneş enerji sistemleri alanında kazandırdığımız ekonomik ve teknolojik katma değeri arttırmaya, yeni yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

ABD’YE YILDA 1000 MW’LİK İHRACAT

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç ise Türkiye’de 2 GW kurulu güce ulaşmalarında şirketin çalışanlarından üst yönetimine kadar herkesin emeği olduğunu belirterek “Bugün yaklaşık bin kişinin çalıştığı, Türkiye’nin 81 ilinde 2 GW’ın üzerinde referansı olan, ABD’ye yılda 1 GW’ın üzerinde ihracat hacmine ulaşmış bir noktaya geldik” ifadelerini kullandı.

YENİ HEDEF 5000 MW’LİK GÜÇht-sloar-esnek-panel.jpeg

Sekiz yılda gerek iş süreçlerinde gerekse de pandemi ve deprem gibi birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını anlatan Kulaç, iş ortakları ile karşılıklı anlayış içerisinde bu süreçleri atlattıklarını ifade etti. İş birliklerinin daha da güçlendirdiğini vurguladı. Kulaç, “İş ortaklıklarımızdaki bu yaklaşımımızın bundan sonra da güçlenerek daha uzun soluklu olacak şekilde devam edeceğini söylemek istiyorum. Umarım hep birlikte 5 GW’ları 10 GW’ları kutladığımız etkinliklerde yine bir araya geliriz” ifadelerini kullandı. 

HT SOLAR ENERJİ HAKKINDA

HT Solar Enerji, HT-SAAE’nin iştiraki olarak İstanbul Tuzla Serbest Bölgesinde 2016 yılından bu yana panel üretiyor. Şirket, yıllık 2000 MW’lık güneş paneli üretim kapasitesiyle Türkiye ve ABD pazarları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına güneş paneli tedarik ediyor. Türkiye’de 2000 MW’lık kurulu güce ulaşan HT Solar, ülkenin güneş enerjisinden sağladığı enerjisinin yaklaşık yüzde 15’ini tek başına karşılıyor. HT Solar ayrıca Türkiye üzerinden sadece ABD pazarına da yıllık 1000 MW’lık panel ihracatı gerçekleştiriyor. HT Solar Enerji, Bloomberg New Energy Finance tarafından güneş paneli üreticileri için hazırlanan TIER-1 listesinde de yer alıyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü