1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşte Solarçatı ve HT Solar işbirliği

Güneşte Solarçatı ve HT Solar işbirliği

Türkiye’nin EPC firmalarından Solarçatı, kuracağı güneş enerji santrallerinde Çin merkezli güneş paneli üreticisi HT Solar’ın en yeni teknoloji ile ürettiği TOPCON panellerini kullanacak.

Güneşte Solarçatı ve HT Solar işbirliği

Enerji Günlüğü - Ürettiği güneş panelleri ile Türkiye’nin güneş panellerinden sağladığı enerjinin yüzde 15’inden fazlasına tek başına imza atan HT Solar ve anahtar teslim güneş enerji sistemleri sunan “Solarçatı”, 2024 yılında, 100 MW’lık güneş paneli tedariki konusunda sözleşme imzaladı.  SolarEX İstanbul’da imzalanan anlaşma ile yeşil büyümede sürdürülebilirlik hedeflerine çok daha fazla yaklaşmak üzere güneş enerjisi santralleri yeni nesil TOPCON panel teknolojisi ile kurulacak. Bu yeni sözleşme ile iki firma Türkiye’nin temiz enerjiye dayanan geleceğine katkısını artıracak.  

“İLERİ TEKNOLOJİYİ TERCİH EDİYORUZ”

Solarçatı Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Ünal, imzalanan sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisi santrali (GES) kurulumlarımızda ileri teknoloji güneş panellerini üreten HT Solar ile çözüm ortaklığımız artan kapasite ile devam ediyor. Yeşil dönüşümün kilometre taşlarını birlikte dizdiğimiz bu önemli iş birliği anlaşması ile güneş enerjisi santrallerimizde daha yüksek kapasitelere yine HT Solar ve Solarçatı olarak birlikte imza atacağız. Solarçatı olarak ilkelerimiz doğrultusunda her zaman güneş paneli teknolojilerini yerinde hizmetlerle en ileri verimlilikle sunmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz santrallerdeki güneş panellerinde her zaman Ar-Ge ve teknolojide dünya sıralamasında üst sıralarda olan güneş panelleri seçen bir EPC firması olarak hizmetlerimizde her daim kaliteye öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞ BİRLİKLERİMİZİ ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç ise Solarçatı ile imzaladıkları sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “2016’da çıktığımız bu yolda yıllık 2 GW’a ulaşan üretim kapasitemizle ülkemizin temiz enerjiye dayanan geleceğini inşa ediyoruz. Solarçatı ile imzaladığımız bu yeni sözleşme ile de Türkiye’mizin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjisine katkımızı artırmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma ile beraber en yeni teknoloji olan TOPCON panellerimizi Solarçatı'ya sağlayacağız. Sektörün lokomotif firması olarak yurt içindeki iş birliklerimizi ve çözüm ortaklarımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler