1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tüpraş daha temiz yakıt elde etmek için alkilat üretecek 

Tüpraş daha temiz yakıt elde etmek için alkilat üretecek 

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (Tüpraş), daha temiz akaryakıt elde edilmesini sağlayan alkilat üretimi amacıyla yatırıma hazırlanıyor. 

Tüpraş daha temiz yakıt elde etmek için alkilat üretecek 

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi (Tüpraş), daha temiz akaryakıt üretiminde kullanılan alkilat üretmek amacıyla alkilasyon tesisi kurmak istiyor. Bu çerçevede, Tüpraş İzmit Rafinerisi’nin kurmayı planladığı Alkilasyon Tesisi projesi için yaptığı ÇED başvurusu, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamındaki ön incelemeden geçer not aldı.

Kocaeli Körfez ilçesi Güney Mahallesi Mevkii’nde yapılması planlanan tesisle ilgili olarak projesi ile ilgili ÇED Başvuru Dosyası’nın ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı tespit edilerek, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgi ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilecek. 

Alkilasyon Tesisi projesi ile piyasaya daha temiz yakıt sunmada kilit bir bileşen olan yüksek kaliteli benzin üretilmesi hedefleniyor. Yeni yatırımın, Tüpraş’ın 2050 yılına kadar karbon nötr olma yolunda temiz enerji çözümleri sağlama hedefine ulaşmak amacıyla başlattığı Sürdürülebilir Rafinaj girişiminin bir parçası. 

Mehmet Kara - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler