1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer enerji kapasitesini arttırıyor

Çin nükleer enerji kapasitesini arttırıyor

26 nükleer reaktör inşaatı sürdürülmekte olan Çin, inşa halindeki ünite sayısı açısından Çin’in dünya lideri olmaya devam ediyor.

Çin nükleer enerji kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü - Şu anda faaliyette olan 55 ticari nükleer güç ünitesi bulunan Çin’in nükleer elektrik üretim kapasitesinin 30 milyon 300 bin kilovata ulaştı.

Çin Nükleer Enerji Derneği (CNEA) Çin’in nükleer enerji endüstrisinin işletimi ve inşaat ile bilimsel ve teknolojik yenilikler açısından mevcut gelişimini özetleyen ve analiz eden ‘Çin Nükleer Enerji Gelişim Raporu 2024’ adlı mavi kitabı yayımladı. Raporda, Çin’de şu an  26 nükleer güç ünitesi inşa halinde olduğu ve inşa halindeki ünite sayısı açısından Çin’in dünya lideri olmaya devam ettiği kaydedildi. Raporda, mevcut durumda Çin'de faaliyette olan 55 ticari nükleer reaktörü bulunduğu ve nükleer elektrik üretim kapasitesinin 30 milyon 300 bin kilovata ulaştığı ifade edildi.  

NÜKLEER ENERJİ ÜRETİMİNDE DÜNYA İKİNCİSİ

Çin'in nükleer enerji üretiminin istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiği belirtilen raporda, ülkenin üretiminin 2023'te yaklaşık 433,4 milyar kWh'ye ulaşarak dünya çapında ikinci sırada yer aldığı kaydedildi. Geçen yılki nükleer enerji üretimi, standart kömür tüketimini 130 milyon tondan fazla azaltmaya eşdeğerdi.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler