1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Karadeniz`de iki petrol arama ruhsatı feshedildi

Karadeniz`de iki petrol arama ruhsatı feshedildi

Enerji Günlüğü - TPAO, Tiway Turkey Petrol Ar. A.Ş., Foinavon Energy Inc. ve Tiway Turkey Petrol Ltd. şirketlerinin ortaklaşa sahip oldukları Karadeniz'de...

Karadeniz`de iki petrol arama ruhsatı feshedildi

Enerji Günlüğü - TPAO, Tiway Turkey Petrol Ar. A.Ş., Foinavon Energy Inc. ve Tiway Turkey Petrol Ltd. şirketlerinin ortaklaşa sahip oldukları Karadeniz'de bulunan iki adet petrol arama ruhsatı feshedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ruhsat iptal ilanlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Türkiye Petrolleri A. O., Tiway Turkey Petrol Ar. Ür. A.Ş., Foinavon Energy Inc. ve Tiway Turkey Petrol Ltd. Karadeniz’de Türk Karasuları içinde müştereken sahip bulundukları AR/TPO - TTP - FNV - TWY/4990 ve 4991 hak sıra numaralı 2 adet petrol arama ruhsatı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının 21.03.2015 tarihli onayıyla feshedildi.

Şirketlerin üstlendikleri sorumlulukları fesih nedeniyle yerine getirememelerinden dolayı zarar görenler varsa, maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın şirketlerin teminatından karşılanabilmesi için ilgililerin bu ilan tarihinden itibaren bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp Genel Müdürlüğe müracaat etmeleri gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler