1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fransa iddialı denizüstü RES stratejisini açıkladı

Fransa iddialı denizüstü RES stratejisini açıkladı

2035 yılına kadar 18 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar kurulumu hedefleyen Fransa’da bu hedefe ulaşmak için 15 proje yapım aşamasında bulunuyor.

Fransa iddialı denizüstü RES stratejisini açıkladı

Enerji Günlüğü - Fransa, 2050 yılına kadar 45 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kapasitesi hedefliyor. 

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, hükümetin 2050 yılına kadar 45 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kurma stratejisini ana hatlarıyla açıkladı. Söz konusu kapasitenin yarısı Avrupa'da üretilecek.

Le Maire, üç denizüstü rüzgar santralinin halihazırda şebekeye bağlanmış olduğuna dikkat çekti. Bunun, Kasım 2023'te açıklanan Fransız Enerji-İklim Stratejisi’nde belirtildiği gibi, yeni santrallerin 2030 yılına kadar 4 bin MW'a, ardından 2035'e kadar 18 bin MW'a ulaşmanın yolunu açacağı ifade ediliyor.

15 PROJE YAPIM AŞAMASINDA

Fransa’nın Enerji-İklim Stratejisi’nde belirtilen 2035 hedefine ulaşmak için 15 proje yapım aşamasında bulunuyor. Üç santral bağlantı sürecinde bulunurken, üç diğer santralin ise 2031'den önce devreye alınması planlanıyor. Dokuz santralin ise ihale süreci devam ediyor. Le Maire, 10 bin MW'lık bir diğer bir ihale çağrısının da öngörüldüğünü söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler