1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İçdaş’ın çelikleri Denizli güneşi ile üretilecek

İçdaş’ın çelikleri Denizli güneşi ile üretilecek

Denizli’nin Bekilli ilçesinde 44 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik İçdaş Çelik’in elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

İçdaş’ın çelikleri Denizli güneşi ile üretilecek

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin 2. büyük çelik üreticisi İçdaş Çelik, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Denizli’de 44 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Denizli İli, Bekilli İlçesi, Gömce Mahallesi, Ovacık Çatboğazı Mevkiinde İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. tarafından 44 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 868 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 61 hektarlık hazineye ait arazide kurulacak olan santralde mono kristal fotovoltaik paneller kullanılarak elektrik üretilmesi ve üretilecek elektriğin de iç tüketimde kullanılması amaçlanıyor. Santralde her biri 5 MVA gücünde 9 adet trafo, 1 adet dağıtım merkezi, panellerin ürettiği doğru akım elektriğini şebeke elektriğine çeviren 14 adet İnverter ve 92.352 adet panel kullanılacak.

Santralde yılda 82.500.000 kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik 154 kV, 1272 MCM, ~5 km enerji iletim hattı ile Gömce GES TM’ye bağlanacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler