1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’dan Diyarbakır ve Batman’da kamulaştırma başvurusu

TPAO’dan Diyarbakır ve Batman’da kamulaştırma başvurusu

Enerji Günlüğü – TPAO,Diyarbakır ve Batman’da sahip olduğu petrol arama ruhsat sahalarındaki ihtiyaç duyduğu arazilerin kamulaştırılması için başvuru...

TPAO’dan Diyarbakır ve Batman’da kamulaştırma başvurusu

Enerji Günlüğü – TPAO,Diyarbakır ve Batman’da sahip olduğu petrol arama ruhsat sahalarındaki ihtiyaç duyduğu arazilerin kamulaştırılması için başvuru yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kamulaştırma başvurularını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Türkiye Petrolleri A.O.’nın Diyarbakır ilinde sahip olduğu AR/TPO/3211 hak sıra no.lu petrol arama ruhsat sahasında yer alan Bostanpınar-3 no.lu kuyu lokasyonu için gerekli olan ancak, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin acele el koyma kararı bulunan Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Sarıkamış Köyündeki 1 no.lu parselin 14867,39 m²’lik (mülkiyet) arazinin istimlakine karar verilmesi için 03.06.2014 tarihli dilekçesiyle müracaat etti.

Yine, TPAO, Batman ilinde sahip olduğu ARİ/TPO/778 hak sıra no.lu petrol işletme ruhsat sahasında yer alan Batı Raman-380 no.lu kuyu lokasyonu için gerekli olan ancak, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Batman 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin acele el koyma kararı bulunan Batman İli Merkez İlçesi, Tilmis Köyündeki, 302 no.lu parselin 10602,78 m²’lik (mülkiyet) kısmının istimlakine karar verilmesi için 03.06.2014 tarihli dilekçesiyle müracaat etti.

Önceki ve Sonraki Haberler