1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 13 Şirkete enerji lisansı

13 Şirkete enerji lisansı

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 13 şirkete lisans verdi, 6 şirketin lisansını sonlandırdı.Enerji...

13 Şirkete enerji lisansı

Enerji Günlüğü - EPDK, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 13 şirkete lisans verdi, 6 şirketin lisansını sonlandırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK), petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 13 şirkete lisans verme, 6 şirketin lisansını sonlandırma kararını bugünkü Resmi Gazete’de yayınlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde GMG Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş'ye 10 yıl, Yeşilyurt Elektrik Enerjisi Toptan Satış ve İthalat İhracat A.Ş.'ye 20 yıl süreyle tedarik lisansı verildi.

EPDK, elektrik piyasasında 3 şirketin lisansını iptal etti. bu çerçevede Öztek Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Öztek Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş.'nin üretim lisansı sona erdi.

DOĞALGAZ DEPOLAMA LİSANSLARI

EPDK, doğalgaz piyasasında olan Toren Doğalgaz Depolama ve Madencilik A.Ş. ile Gaz Depo ve Madencilik A.Ş.'ye 30 yıl süreyle doğalgaz depolama lisansı, Saykut Forum Taşımacılık Akaryakıt Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 10 yıl süreyle sıkıştırılmış doğal gaz lisansı, Somas Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ise 30 yıl süreyle doğalgaz toptan satış lisansı verdi.

ÜRETİM LİSANSI İPTALLERİ

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, Egzol Madeni Yağlar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne 6 Şubat 2014 tarihi itibarıyla madeni yağ lisansı, Kzmoil Akaryakıt Dağıtım Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne 6 Şubat 2014 tarihi itibarıyla dağıtıcı lisansı, Mfg Akaryakıt Ürünleri Dağıtım Sanayi Anonim Şirketi'ne ise 13 Şubat 2014 tarihi itibarıyla dağıtıcı lisansı verdi.

EPDK aynı zamanda 3 şirketin de üretim lisansını 6 ve 27 Şubat 2014 tarihi itibarıyla iptal etti.

LPG LİSANSLARI

EPDK, LPG Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 15 yıl geçerli olmak üzere Milangaz Lpg Dağıtım Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi, Gesan Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi'ne lisans verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler