1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 2023 sonunda LPG tesisatını akredite uzman kontrol edecek

2023 sonunda LPG tesisatını akredite uzman kontrol edecek

LPG tankları ve LPG tesisatının periyodik kontrolleri, 31 Aralık 2023’ten itibaren akredite muayene uzmanları tarafından yapılacak.

2023 sonunda LPG tesisatını akredite uzman kontrol edecek

Enerji Günlüğü - LPG tankları ve LPG tesisatının periyodik kontrolleri, 31 Aralık 2023’ten itibaren akredite muayene uzmanları tarafından yapılacak.

İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlandı. 

Yönetmelik LPG tüpleri ile Nükleer Tesislerin ve Nükleer Maddelerin Emniyetine İlişkin Yönetmelik kapsamındaki nükleer tesislerde bulunan iş ekipmanlarına uygulanmayacak. 

Yönetmelik uyarınca elektrik iç tesisleri ve kuvvetli akım tesislerinde bina bölümlerinde yapılacak ana kolon ve/veya kolon kesitinin değişmesi ve benzeri tesis değişiklikleri ya da esasa ilişkin değişiklikler veya her halükarda %20 güç değişikliği yapılması işlemleri, bakım ve onarım kapsamında değerlendirilecek. 

Yeni düzenlemeye göre, 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren yer altı ve yer üstü LPG tank ve tesisatlarının periyodik kontrolleri, ilgili ekipman veya ekipman grubu için akredite olmuş akredite muayene kuruluşlarında çalışan, periyodik kontrol yapmaya yetkili kişiler tarafından yapılabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler