1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD, enerji çalışmalarında yerel halkı gözetecek

ABD, enerji çalışmalarında yerel halkı gözetecek

ABD Federal Yönetimi, petrol ve doğalgaz çalışmalarında yerel halkın zarar görmesini engellemek ve çalışmalardan yerel halkı daha fazla gözetecek.

ABD, enerji çalışmalarında yerel halkı gözetecek

Enerji Günlüğü - ABD Federal Yönetimi, petrol ve doğalgaz çalışmalarında yerel halkın zarar görmesini engellemek ve çalışmalardan yerel halkı daha çok yararlandırmak için bir yasa teklifi hazırladı.

Amerikan Toprak Yönetimi Bürosu (BLM) 8 Şubat 2016 tarihinde İsrafı Önleme, Telif haklarının Düzenlenmesi ve Kaynak Koruma yasa teklifi hazırladı. 

Doğalgazın üretimi sırasında kontrollü olarak atmosfere salınması ve yakılması işlemine atfen salma ve yakma yasası (Venting&Flaring Rule) olarak da bilinen yasa teklifiyle Fedaral topraklardaki doğalgaz ve petrol üretim çalışmalarındaki doğalgazın havaya salım ve yakımı ve petrol sızıntılarını azaltmak amaçlanıyor. 

Ayrıca yasa teklifi, bu salım ve sızıntılardan çevre halkın ne kadar etkilendiğinin belirlenmesi ve bu bölge vatandalşarının petrol ve doğalgaz kullanımlarının bedava olması düzenlemelerini de içeriyor.

YASA TEKLİFİ HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Halkın görüşüne sunulan yasa teklifi ile ilgili görüş bildirme süresi 22 Nisan 2016 (bugün) itibariyle doluyor. 

Bazı enerji birlikleri yasa tasarısının enerji fiyatlarını çok arttıracağı ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle eleştiriyorlar. 

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler